Україна

Українці розповіли, яким вакцинам проти коронавірусу вони найбільше довіряють

Опитані відносно більше довіряють вакцинам, виготовленим у Великій Британії, США та країнах ЄС

Зробити щеплення індійською вакциною Covishield (AstraZeneca), яку наразі використовують в рамках кампанії вакцинації, готові лише 27% українців, а 67% не хочуть робити щеплення цим препаратом.

Про це свідчать результати свіжого опитування соціологічної групи “Рейтинг”, – інформує 1NEWS.

Загалом безкоштовно вакцинуватися готові 47% опитаних, 38% кажуть, що навіть заплатили б за щеплення. При цьому 49% скоріше не готові погодитися навіть на безкоштовну вакцинацію.

Опитані відносно більше довіряють вакцинам, виготовленим у Великій Британії, США та країнах ЄС (близько половини), близько 20% не довіряють і таким препаратам.

Індійським вакцинам довіряють 35%, 45% – не довіряють, ще 23% вагаються із відповіддю.

Лише 17% людей довіряють вакцинам із Китаю (17%), тоді як 35% – ні. 46% не змогли відповісти на це запитання. Саме вакцину з Китаю мають сьогодні привезти в Україну.

Довіру російським вакцинам висловили 19% респондентів, 58% заявили про недовіру препаратам із РФ. Іще 24% вагалися з оцінкою.

Як зазначають у групі “Рейтинг”, відносно більше прихильників російської вакцини – серед мешканців Півдня та Сходу, а також серед “суперкритиків” вакцинації від коронавірусу, виборців партії ОПЗЖ та політсил Анатолія Шарія і Євгена Мураєва.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button