Україна

Українці розповіли, що стало б найбільшим розчаруванням після війни


Українці розповіли, що стало б найбільшим розчаруванням після війни

Результати опитування свідчать, що найбільшим розчаруванням для українців була б безкарність Росії за скоєні злочини.

 
Результати соцопитування показали, що найбільшим розчаруванням українців після війни була б “Безкарність Росії за скоєні злочини”. Такою була відповідь 65,8% опитаних під час дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна.
 
На другому місці – варіант відповіді “Високий рівень корупції” (36,3%), на третьому – “Низький рівень життя, бідність” (34,6%).
 
Відповідь “Виїзд мільйонів українців за кордон” – на четвертому місці (24,7%), а “Іміграція росіян та білорусів в Україну” – на п’ятому (19%).
 
 
 
Зазначимо, що питання розчарування від безкарності Росії за військові злочини проявляється по-різному у вікових групах та регіонах. Жителі західної та центральної України частіше обирали цей варіант відповіді, ніж жителі південної та східної України: 68,6% та 67,7% проти 63,5% та 59,1%. Молодь, віком 18-29 років, значно частіше вибирала цю відповідь (78,3%), ніж люди, віком 70 і більше років (55,5%).
 
“Водночас жителі південної та східної України частіше відзначали можливе розчарування низьким рівнем життя та бідністю (42,3% та 43,3%), ніж жителі західної України (27,4%). У центральній Україні цю відповідь обрали 31,4% опитаних”, – свідчать результати.
 
Опитування проводилося Київським міжнародним інститутом соціології з 22 червня по 19 липня 2022 року на замовлення CASE Україна. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2000 респондентів, віком від 18 років та старших, які проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим).
 
Нагадаємо, в ООН вражені величезною кількістю страт мирних жителів в Україні.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button