Україна

Українці назвали найкращого прем’єр-міністра за останні 15 років – соцопитування

Перше місце отримав Володимир Гройсман

Відносна більшість українців (21,3%) назвали Володимира Гройсмана, який очолював Кабінет Міністрів України у 2016-19 рр., найкращим керівником уряду з 2005 року.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, – інформує 1News.

На другому місці Микола Азаров, якого найкращим прем’єром назвали 13,5% респондентів, на третьому – лідер Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко (13,4%).

Арсенія Яценюка назвали найкращим прем’єром 9,1% опитаних, Віктора Януковича – 7,6%, чинного прем’єра Дениса Шмигаля – 5,1%, Юрія Єханурова – 2,8%, Олексія Гончарука – 1%. Водночас 25,2% респондентів важко відповісти на запитання, а 1% опитаних відмовився відповідати.

На запитання, хто з цих прем’єр-міністрів України найкраще впорався б із соціально-економічною ситуацією, що склалася нині в Україні, першість також отримав Гройсман, набравши ще більше голосів респондентів – 23,9%.

На другому місці – Тимошенко (18,1%), на третьому – Яценюк (13%), на четвертому – Азаров (12,7%), на п’ятому – Янукович (6,8%). Здатність нинішнього глави уряду Шмигаля впоратися із соціально-економічною ситуацією, що склалася наразі в Україні, схвально оцінюють 5,9% опитаних українців.

Одночасно 14,4% опитаних переконані, що з ситуацією, що склалася, не здатний впоратися ніхто з колишніх прем’єрів, а важко відповісти на запитання 16,9% респондентів.

Під час дослідження методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) було опитано 2 003 респондентів віком від 18 років з усіх підконтрольних регіонів України. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та з дизайн-ефектом 1,1) не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, та 0,5% для показників, близьких до 1 або 99%.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button