Україна

Українці назвали найбільш негативну зовнішню подію


Українці назвали найбільш негативну зовнішню подію

Найбільш негативно впливають на Україну проблеми у відносинах з Польщею, зокрема блокада кордону польськими фермерами.


Українці вважають найбільш негативною зовнішньою подією блокаду кордону поляками фермерами. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, передає Укрінформ.
 
Найбільш негативно впливають на Україну такі зовнішні події і процеси, як проблеми у відносинах з Польщею, зокрема тривала блокада українського кордону польськими фермерами (4,5 за шкалою від 1 до 5), загострення внутрішньополітичного протистояння у США, що гальмує фінансову підтримку України (4,4), та недружня політика керівництва Угорщини (4,3).
 
Укладення двосторонніх угод про співробітництво у сфері безпеки з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Італією, Канадою, Нідерландами позитивно оцінили загалом понад 80% опитаних – 43,7 однозначно схвально і 37% скоріше так.
 
Приблизно три чверті опитаних підтримали висловлену президентом Франції Еммануелем Макроном ідею відправлення західних військ в Україну (48,2% так і 26,1% скоріше так). Проти цього висловилися 12,2% респондентів, решта не змогли відповісти.
 
Позитивне ставлення в українців значною мірою переважає над негативним щодо Латвії, Великої Британії, Литви, Естонії, Франції, Німеччини, Чехії та Нідерландів – цей баланс становить (80%).

У ставленні до США та Молдови позитивний баланс дорівнює понад 60%, до Словаччини та Румунії – понад 50%, до Туреччини – близько 50% і до Польщі 26%. До Угорщини негативний баланс ставлення становив майже 34%.

Нагадаємо, Україна входить до числа країн з найнижчим рівнем страху перед ядерною загрозою. Понад чверть українців чекають, що 2024 рік стане більш мирним.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 19 =

Back to top button