Україна

Українці і росіяни стали гірше ставитись один до одного – соцопитування

Зазначається, що більшість респондентів обох країн погано ставляться до керівництва сусідньої країни і добре – до звичайного населення цих країн

Ставлення українців і росіян один до одного погіршилося, порівняно з початком року.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 2-11 листопада, та “Левада-центру”, – інформує 1News.

В Україні у лютому 2021 року добре ставилося до Росії 39% українців, погано – 47%. У порівнянні з лютим 2021 року простежується погіршення ставлення до Росії (у лютому співвідношення було 41% до 42%).

В Росії добре ставилися до України 45% населення, погано – 43%.  У порівнянні з попередньою хвилею опитування простежується значне погіршення ставлення (раніше 54% добре ставилися, 31% – погано).

Зазначається, що більшість респондентів обох країн погано ставляться до керівництва сусідньої країни і добре – до звичайного населення цих країн.

При цьому, серед респондентів, які загалом добре ставляться до Росії, більшість ставиться погано до керівництва Росії.

Соціологи пояснюють, що їхнє позитивне ставлення є наслідком того, що Росія в першу чергу асоціюється із звичайними людьми. Тим більше, 2 з 5 респондентів в Україні повідомили, що мають близьких родичів у Росії.

Ставлення українців до Росії  суттєво залежить від регіону: на Заході позитивно ставляться до Росії 26%, у Центрі – 35%, на Півдні – 49%, на Сході – 52%.

Більшість тих, хто негативно ставиться до Росії, сконцентрована у Західному регіоні (61%), найменше таких – у Східному регіоні (30%).

Back to top button