Україна

Українці частіше почали викликати швидку допомогу – новини


Фото з відкритих джерел

Лише вчора медиків викликали 45 тисяч разів

Учора, 1 лютого, українці 45 тисяч разів викликали “швидку допомогу”. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоровʼя в Facebook.

Зазначається, що кількість бригад, які виїжджали на виклики, зросла до 20 тисяч. При цьому до лікарень госпіталізували 5,3 тисячі пацієнтів.

Зростання кількості звернень до “швидкої” повʼязують із початком нової хвилі COVID-19. До пандемії медиків викликали 24-25 тисяч разів на добу.

“І хоча це ще не історичний максимум, зафіксований у жовтні, коли на “103” за добу телефонували 55 тисяч разів, проте це значне навантаження як на медиків бригад екстреної медичної допомоги, так і на диспетчерів”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, головний державний лікар Ігор Кузін заявив, що в Україні у медичних закладах перебуває майже 2,5 тисячі дітей як із підтвердженим коронавірусом, так і з підозрою на нього. З початку року кількість госпіталізацій зросла втричі. 

Новини за темою: COVID-19 в Україні: У ВР розповіли про терміни піку нової хвилі коронавірусу

Раніше повідомлялося, що в Україні розпочався новий спалах коронавірусу. Згідно з прогнозами, в лютому 2022 року на коронавірусну хворобу COVID-19 може захворіти близько 1 мільйона українців. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.


[ad_2]
Source link

Back to top button