Україна

Українским водіям готують нові штрафи

У вітчизняні правила дорожнього руху очікується додавання низки норм, пише 1news з посиланням на lenta.ua.

Кабінет міністрів України має намір запровадити штрафи та зобов’язати всіх автовласників змінювати автогуму відповідно до сезону – вже готуються відповідні зміни до правил дорожнього руху. За розрахунками уряду це допоможе скоротити кількість ДТП у країні.

Так, до правил дорожнього руху в Україні очікується додавання таких норм:

  • зимова покришка повинна мати маркування на боковині M+S, MS, M&S, MS, DP, і її можна буде використовувати тільки в холодну пору року;
  • літня шина може не мати на боковині відповідного маркування;
  • всесезонна гума повинна мати маркування на боковині All Seasons, використовувати її можна буде весь рік.

На даний момент у вітчизняних правилах дорожнього руху не прописано обов’язок для автовласника міняти гуму. Але незабаром українцям заборонять їздити взимку на літніх шинах. З тих, хто порушить це правило, стягуватимуть штраф у розмірі 340 грн.

Датами зміни шин у проекті постанови Кабміну «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» визначено 1 жовтня та 31 березня.

У цьому проекті постанови також міститься норма про те, що постійно, у будь-який час доби та пору року, водії будуть зобов’язані їздити з увімкненими фарами в режимі ближнього світла.

Щодо цього в документі йдеться: «на всіх механічних транспортних засобах під час руху мають бути включені денні ходові вогні, а у разі їхньої відсутності у конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар».

 

 

 

 

Back to top button