Україна

Українським спортсменам офіційно заборонили змагатися із росіянами


Українським спортсменам офіційно заборонили змагатися із росіянами

Офіційну заборону на участь у змаганнях, куди допущено росіян та білорусів, опублікувало Міністерство молоді та спорту.

Міністерство молоді та спорту України опублікувало наказ, у якому йдеться про заборону участі українських спортсменів у змаганнях, де виступають росіяни та білоруси.
 
Згідно з документом, обмеження стосуються всіх представників олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту. Крім заборони на участь профільним органам доручено відкликати з відряджень офіційні делегації у разі участі на турнірах, де змагаються російські та білоруські спортсмени.
 
“У разі виявлення фактів, зазначених у пункті 2 цього наказу (про відкликання з відряджень, – ред.), особам, які відповідають за відрядження відповідних офіційних делегацій, забезпечити повернення учасників цих офіційних делегацій на територію України або до місць, звідки вони були відряджені”, – йдеться у документі.
 
Також спортивним федераціям рекомендують моніторити можливу участь атлетів із Росії та Білорусі на міжнародних змаганнях та інформувати Міністерство у разі виявлення таких фактів.
 
А керівникам самостійних структурних підрозділів міністерства тепер необхідно моніторити участь представників всеукраїнських спортивних федерацій зі статусом національної, а також атлетів, що їх представляють, у міжнародних спортивних змаганнях за участю спортсменів з Росії та Білорусі.
 
Раніше в Кабміні заявили, що українські спортсмени не братимуть участі в тих змаганнях, де будуть присутні спортсмени з Росії та Білорусі, проте тоді це ще не було оформлено офіційно. Після цього Міжнародний олімпійський комітет розкритикував таке рішення уряду.
 
Нагадаємо, МОК надав свої рекомендації щодо російських та білоруських спортсменів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button