Україна

Український політв’язень повернувся з Росії після 7 років ув’язнення

Олексія Чирнія затримали в травні 2014 року в Криму разом з іншими проукраїнськими активістами: Геннадієм Афанасьєвим, Олександром Кольченком і кінорежисером Олегом Сенцовим

Засуджений в Росії український політв’язень Олексій Чирній повернувся в Україну після 7 років ув’язнення.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала в соціальних мережах, – інформує 1NEWS.

“Український політв’язень Олексій Чирній на волі! Довгих 7 років він відбував покарання за незаконний вирок суду за нібито підготовку терактів на території тимчасово окупованого Криму”, – написала Денісова.

Також вона нагадала, що Чирнія незаконно утримували в колоніях суворого режиму на території Російської Федерації – в Магадані, Москві, Ростові-на-Дону. Під наглядом озброєної охорони його етапували до російсько-українського кордону для примусової депортації з території Росії.

Денісова повідомила, що наразі він перетнув російсько-український кордон і прибув в українську частину пункту пропуску “Мілове” в Луганській області.

Чирнія затримали в травні 2014 року в Криму разом з іншими проукраїнськими активістами: Геннадієм Афанасьєвим, Олександром Кольченком і кінорежисером Олегом Сенцовим.

Російський суд визнав їх винними в підготовці терактів у Криму та підпалі офісів двох партій у Сімферополі. Чирній погодився співпрацювати зі слідством й отримав сім років в’язниці.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button