Україна

Український пілот розповів про підготовку на F-16


Український пілот розповів про підготовку на F-16

Пілот показав фото F-16, на який вже нанесли українські розпізнавальні знаки. Поки що літак перебуває за кордоном.

Українські пілоти продовжують навчання на американських винищувачах F-16. У середньому підготовка триває близько шести місяців. Про це в інтерв’ю Голосу Америки розповів український льотчик Фантом.

За його словами, під час підготовки навчають не лише пілотів, а й наземний персонал, зокрема механіків, які обслуговуватимуть літаки, та підрозділи забезпечення, які забезпечуватимуть виконання завдань.

“Щодо термінів, як і було сплановано, приблизно 6 місяців підготовка одного пілота або однієї групи. Але є нюанси, і вони не пов’язані здебільшого з нашим персоналом, це пов’язано з адміністративною роботою наших партнерів, тобто своя бюрократія, і вона потребує часу. Тому це і вплинуло на час підготовки. Але вона йде за планом”, – розповів Фантом.

Він зазначив, що українським пілотам було складно на початковому етапі навчання, оскільки це літак нової генерації. Він обладнаний великою кількістю систем та програм, які необхідно вводити під час та до польоту.

“Ми з таким не стикалися, у нас підготовка йде трохи інакше, і наш літак набагато простіше, ніж F-16”, – уточнив пілот.

Також він надав виданню фото F-16, на який вже нанесли українські розпізнавальні знаки. Поки що літак перебуває за кордоном.

Раніше повідомлялося, що Національна гвардія США все ще має достатньо грошей для завершення навчання українських пілотів на винищувачах F-16, попри те, що в Пентагона закінчуються кошти для відправки додаткового озброєння та допомоги Києву. Про це заявив голова Нацгвардії США генерал Ден Хокансон.

Нагадаємо, Нідерланди обіцяли 42 винищувачі F-16 для України. Наприкінці грудня уряд Нідерландів прийняв рішення про підготовку перших 18 літаків F-16 до передачі нашій державі.

Окрім того, Данія теж надасть 19 літаків. Передачу F-16 анонсувала і Норвегія, у розпорядженні якої близько 60 таких літаків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button