Україна

Український генерал запропонував окупантам взяти його в полон

Український генерал запропонував окупантам взяти його в полон

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Генерал поліції В’ячеслав Аброськін

Генерал поліції впевнений, що для збору дітей та організації їхнього вивезення йому знадобиться три дні.

Генерал поліції В’ячеслав Аброськін запропонував російським окупантам себе заручником в обмін на евакуацію дітей з Маріуполя. Про це у четвер, 24 березня, він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні в повністю зруйнованому місті залишилося багато дітей, яких, якщо не врятувати зараз, вони загинуть найближчими днями, час уже йде на години. Звертаюся до російських окупантів – дайте можливість вивезти дітей з Маріуполя, замість ще живих дітей пропоную себе”, – закликав Аброськін.

Він нагадав, що він – генерал поліції та у 2014-2018 роках організовував протидію окупантам у Донецькій області.

“Я включений до ваших санкційних списків. Я перебуваю у вашому розшуку. Ви організували замах на мене, щоб усунути. Десятки ваших були вбиті, а тисячі ваших посібників були затримані за моєї участі. Я саме той генерал, який, мабуть, найближчий до всім знаменитого полку Азов. Це моя особиста ініціатива. Моє життя належить мені одному і я його пропоную в обмін на життя дітей, які ще залишаються у Маріуполі”, – додав він.

Нагадаємо, у Маріуполі люди почали вмирати з голоду. Міськрада закликає врятувати людей.

Зазначимо, що російські війська не пускають у місто колону із гуманітаркою, а також автобуси для евакуації. Місцеві жителі можуть залишити місто лише на приватних автомобілях.

Раніше мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що російські війська насамперед завдали ударів по критичній інфраструктурі міста, і тепер у ньому відсутнє опалення, вода, світло та зв’язок.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button