Україна

Український чиновник вперше відвідав Китай з початку війни з РФ – ЗМІ


Український чиновник вперше відвідав Китай з початку війни з РФ - ЗМІ

Тарас Качка у Пекіні зустрівся з віце-міністром торгівлі Китаю Лінг Джі і пообіцяв сприяти розвитку економічних і торгових відносин.

Заступник міністра економіки Тарас Качка відвідав Китай. Це перший візит українського чиновника до Пекіна з лютого 2022 року, повідомляє Reuters у четвер, 20 липня.

Стверджується, що сьогодні вранці у Пекіні український урядовець зустрівся з віце-міністром торгівлі Китаю Лінг Джі. Китайський чиновник заявив, що його країна готова розширити імпорт якісної продукції з України та співпрацювати для активного розвитку взаємовигідного двостороннього економічного та торговельного співробітництва.

У свою чергою Качка наголосив, що Україна сподівається на розширення експорту сільськогосподарської продукції до Китаю.

“Українська сторона посилюватиме зусилля для захисту безпеки підприємств, які фінансуються Китаєм в Україні. Ми готові працювати разом з Китаєм, щоб сприяти здоровому та сталому розвитку економічних і торгових відносин між двома країнами”, – заявив він.

Візит заступника міністра економіки став першим офіційним візитом українського чиновника до Китаю з 2019 року. Качка приїхав до Пекіна після призначення посла України в Китаї. Цю посаду обійняв колишній міністр з питань стратегічної промисловості Павло Рябікін.

Раніше стало відомо, що Росія планує вивозити крадене українське зерно до Китаю, який залишається ключовим торгівельним партнером для країни-агресора. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button