Україна

Український бойовий робот знищив позиції росіян


Український бойовий робот знищив позиції росіян

Загін Кара небесна запускає наземні дрони з турелями, які розстрілюють окупантів, доки оператори знаходяться у безпеці. Знайти та уразити ціль допомагають повітряні безпілотники.

Вперше в історії український бойовий робот, керований з повітря, знищив позиції росіян. Про операцію, яка не має прикладів у світі, розповів 24 каналу командир екіпажу дронів Кара небесна 4-ї бригади Рубіж Національної гвардії України Андрій Отченаш.

За його словами, загін Кара небесна запускає наземні дрони з турелями, які розстрілюють окупантів, доки оператори знаходяться у безпеці. Знайти та уразити ціль допомагають повітряні безпілотники.

Отченаш зазначив, що у той час, як повітряний безпілотник здійснював розвідку та керування, наземний дрон встановленою туреллю розтрощив позицію російських окупантів та знищив особовий склад. Турель – це рухома установка для кріплення гармати чи кулемета. Механізм забезпечує горизонтальний чи вертикальний рух зброї, та секторний або круговий обстріл.

“Нещодавно вперше в історії була операція, у якій бійці БпАК з неба коригували безпілотний наземний дрон з туреллю під час знищення особового складу Росії. Такого в історії військової справи ніколи не було”, – розповів командир екіпажу дронів Кара небесна 4-ї бригади Рубіж Нацгвардії України.

Нагадаємо, бійці 5 окремої штурмової київської бригади показали відео застосування на передовій наземного безпілотного робота Ironclad, обладнаного тепловізійною камерою та бойовою туреллю ШаБля М2.

В Україні тестують безпілотного робота D-21-11. Машина здатна виконувати бойові завдання в гарячих точках. Наземний робот може проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button