Україна

Український виробник двигунів звинуватив популярну американську газету в лобіюванні інтересів Росії

Компанія “Мотор Січ” заявила, що поява в газеті The Washington Times інформації про те, що вона постачає двигуни для китайських літаків, є лобіюванням інтересів російських виробників. Текст заяви опублікований на порталі міста Запоріжжя 061.ua, пише 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

15 серпня WT з посиланням на дані китайського видання China Daily написала, що “Мотор Січ” поставила Китаю 20 двигунів для 12 навчально-бойових літаків JL-10, які будуть використовуватися на авіаносцях.

В цілому контракт на 380 млн доларів передбачає поставку 250 авіаційних двигунів.

В статті наводиться думка “критиків”, які закликають президента США Дональда Трампа зчинити тиск на Україну, щоб та припинила військово-технічне співробітництво з Китаєм.

Коментаря виробника або представників влади України газета не привела.

“На ті ж китайські авіаносці в разі розриву контракту з “Мотор Січ” будуть поставлені аналогічні російські двигуни АІ-222, а росіяни, зайнявши нішу, що звільнилася на авіаринку Китаю, будуть цьому безмірно раді. Тільки сліпий не побачить за всім піднятим сьогодні галасом лобіювання інтересів російських виробників”, – йдеться в заяві “Мотор-Січі”.

“Трудовий колектив АТ “Мотор Січ” виступає проти маніпуляції і тиску на догоду ВПК Росії, і вимагає від української влади захистити інтереси вітчизняного виробника”, – йдеться в повідомленні.

Back to top button