Україна

Український торгівельний магнат хоче купити скандально відому віллу

Співвласник мережі магазинів АТБ Віктор Карачун поки що взяв будинок в оренду

Український олігарх Микола Гута, якому загрожує тюрма за махінації з міжнародними кредитами в агрохолдингу “Мрія”, намагався продати розкішну віллу в Німеччині співвласнику мережі магазинів АТБ Віктору Карачуну.

Про це повідомляє 1NEWS.

Ліквідатори збанкрутілої “Мрії” за дорученням кредиторів розшукують по всьому світу майно Гути з метою покрити принаймні частину збитків, завданих ним інвесторам. У судових документах з Кіпру йдеться про замороження активів десятків офшорних фірм, бенефіціаром яких є олігарх чи члени його родини.

Тим часом Гута знайшов покупця на свій маєток Villa Glory, розташований під Мюнхеном у баварському курортному містечку Гарміш-Партенкірхен. Це – співвласник мережі супермаркетів АТБ, бізнесмен з Дніпра Віктор Карачун. Він навіть добився від Гути знижки з 13 до 8,6 мільйонів євро.

Продаж так і не відбувся, оскільки суд на Кіпрі заборонив продавати об’єкт за клопотанням ліквідаторів кіпрської Mriya Agro Holding Public Limited – материнської структури холдингу “Мрія”.

Заборона на продаж була внесена до реєстру на тиждень раніше, ніж договір купівлі-продажу. Як свідчить витяг з реєстру майнових прав, місцевий суд у Гарміш-Партенкірхені визнав ордер кіпрського суду, і заборона дійсна на території Німеччини. Гута не може продати віллу, поки суд у Нікосії остаточно не вирішить долю його активів.

Карачун каже, що готовий чекати з купівлею стільки, скільки буде треба, а поки що взяв віллу в оренду.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button