Україна

Українські заробітчани стали більше цікавитися купівлею житла у Польщі

У 2020 році лише 34% опитаних мігрантів з України замислювалися про придбання нерухомості в Польщі, проте за перші три місяці 2021 року ситуація кардинально змінилася, і цього разу понад 55,5% опитаних мають намір розглянути це питання, повідомляє 1NEWS з посиланням на UBR.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

З придбання нерухомості в Польщі протягом останніх п’яти років українці займають лідируюче місце серед іноземців, при цьому вони купують її переважно для власних потреб, в той час, як британців, німців і скандинавів нерухомість цікавить в першу чергу як інвестиція. Ця ситуація пов’язана з посиленням інтеграційних процесів між громадянами України та Польщі.

Щороку кількість грошей, які заробітчани переказують, привозять чи передають в Україну, зростає. Падіння кількості переказів було тільки в 2014 році. 21 лютого 2020, 16:26

Різкий сплеск в цій тенденції пов’язаний з можливістю отримувати іпотечні кредити в польських банках на вигідних умовах, в той час, як в Україні кредит на житло залишається менш доступним, ніж в сусідній країні. Квартири набувають як висококваліфіковані мігранти, так і працівники фабрик і заводів, які заробили на перший внесок.

Житло купується активніше в першу чергу у великих містах (Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Познані та Гданську), адже саме там набагато простіше знайти роботу. Готовність українців купувати житло в Польщі призвела до того, що польськими агентствами нерухомості все частіше та охочіше приймаються на роботу співробітники, вільно володіють українською або російською мовами.

 

 

 

 

 

Back to top button