Україна

Українські захисники тримають оборону та завдають ворогові втрат – Генштаб

Українські захисники тримають оборону та завдають ворогові втрат - Генштаб

Фото: Генштаб ВСУ

Українські захисники тримають оборону та завдають ворогові значних втрат

На тимчасово зайнятих територіях України окупанти обмежують права та свободи мирних жителів, у тому числі свободу пересування.

Противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та забезпечення сухопутного шляху до тимчасово окупованого Криму. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу Збройних сил України 24 квітня.

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив. До семи батальйонів озброєних Білорусі продовжують прикривати українсько-білоруські кордони у Брестській та Гомельській областях. Триває вивезення з території Білорусі в РФ озброєння та військової техніки, переважно пошкодженої.

На Сіверському напрямку війська РФ посилено охороняють ділянку українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях.

З Курської до Бєлгородської області ворог планує переміщення зенітно-гарматного дивізіону зі складу 14 армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.

На Слобожанському напрямку ворог перекидає техніку до району міста Куп’янськ. Окупанти продовжують часткове блокування міста Харкова, обстрілюючи українські війська та об’єкти критичної інфраструктури.

У Генштабі відзначають активізацію наступальних та штурмових дій підрозділів противника в районах населених пунктів Пашкове, Довгеньке та Велика Камишеваха. Ворог був змушений із втратами відступити на раніше зайняті рубежі.

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог нарощує системи управління та протиповітряної оборони, обстрілює позиції українських військ з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення, а також завдає авіаційних ударів.

На Сєверодонецькому напрямку противник безуспішно намагався здійснювати штурмові дії у бік населених пунктів Лиман та Яцківка. Окупанти встановили контроль над частиною населеного пункту Зарічне, безуспішно намагалися закріпитися у західній, північно-західній та східній частинах Рубіжного, але розпочали просування у напрямках населених пунктів Оріхове та Нижнє.

На Попаснянському напрямі ворог намагався закріпитися на досягнутих рубежах, проводив перегрупування та підготовку до подальших штурмових дій.

На Курахівському напрямку противник зробив безуспішну спробу наступу у бік населених пунктів Новомихайлівка та Мар’їнка.

На Маріупольському напрямку загарбники продовжували бойові дії в районі “Азовсталі”, зокрема, завдавали авіаційні удари по певних об’єктах цивільної інфраструктури. Окупанти робили штурмові дії у напрямку населеного пункту Времівка, але з втратами відійшли на раніше зайняті позиції.

На тимчасово зайнятих територіях України окупанти обмежують права та свободи мирних жителів, у тому числі свободу пересування.

“Українські захисники та захисниці тримають оборону та завдають ворогові значних втрат”, – повідомляється у зведенні.

Нагадаємо, в ранковому зведенні повідомлялося, що Росія накопичує угруповання військ, перекидаючи та зосереджуючи додаткові підрозділи у Бєлгородській області у напрямку Харківської області.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button