Україна

Українські військові злочинці – в РФ опублікували список імен – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема під звинувачення потрапили військові ЗСУ та політики

В Росії оприлюднили список українських військових та політичних діячів, нібито причетних до “вбивства російськомовних людей Донбасу”. Про це повідомив Слідчий комітет РФ.

“Українська влада та представники воєнізованих формувань, нехтуючи нормами міжнародних актів та договорів, продовжують знищувати мирне населення, не припиняючи постійних обстрілів населених пунктів “Луганської та Донецької народних республік”. Гинуть жінки, діти та старі люди. Зруйновано та пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та життєдіяльності. В результаті серед поранених – не менше ніж 5500 мирних жителів. Понад 2600 цивільних осіб загинуло. Знищено та частково зруйновано понад 2200 об’єктів цивільної інфраструктури.

І ці цифри неухильно зростають. Практично щодня нам надходить інформація щодо загибелі людей від українських снарядів. Українські силовики навіть не гребують обстрілами шкіл, лікарень, дитячих садків. Намір на вбивство мешканців Донбасу очевидний”, – йдеться в повідомленні.

При цьому Росія нібито зафіксувала “сотні фактів, що кваліфікуються як застосування заборонених засобів та методів ведення війни”, порушила понад 400 справ “про події на Донбасі”.

Також у Слідкомі зазначили, що нібито встановили причетність до скоєння злочинів 85 осіб у складі військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур України.

1News за темою: Навального внесли до списку терористів та екстремістів РФ

Зокрема серед них колишній командувач військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко, екскомандувач військово-повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, екскомандувач високомобільними десантними військами ЗСУ Михайло Забродський та інші. Їх звинувачують у “загибелі людей і руйнуваннях населених пунктів Донбасу”.

Водночас серед “фігурантів” є бійці ЗСУ – Валерій Ісмаїлов, Андрій Грищенко, Михалі Прокопів, Сергій Заболотний та інші. Через них нібито “загинули четверо мирних жителів, у тому числі маленький хлопчик”.

“За обстріл мирних громадян” Росія хоче також судити командирів кількох бригад і батальйону “Айдар”.

Крім цього, РФ бачить “очевидні злочини” ексглави МВС Арсена Авакова та його ексзаступника Антона Геращенка, ексміністра оборони Анатолія Гриценка, які “закликали до здійснення терористичної діяльності”.

1News за темою: ЄС оновив список осіб та організацій із санкціями за тероризм

А ексміністр оборони Валерій Гелетей та ексглава Генштабу Віктор Муженко “віддавали накази з метою повного знищення національної групи російськомовних громадян”.

Також Слідкомом “залучаються” ексгубернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський та ексглава парламенту Олександр Турчинов, однак, причина не вказана.

За словами росіян, їм відомі поіменно всі учасники “Правого сектору” та батальйону “Азов”, а також вони мають “неспростовні докази скоєння ними жорстоких злочинів щодо мирних громадян Донбасу”.

“Список фігурантів продовжує поповнюватись”, – заявили у Слідкомі.

1News за темою: Кремль назвав фейком “розстрільні списки” українців

Як повідомлялося раніше, США заявили Організації Об’єднаних Націй, що мають “достовірну інформацію” про ймовірні плани Росії щодо вбивств та арештів українців у випадку вторгнення в Україну.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button