Україна

Українські військові мінують частину кордону на півночі України


Українські військові мінують частину кордону на півночі України

В Північній операційній зоні відбуваються заходи з підвищення щільності мінно-вибухових загороджень.

Українські військові облаштовують оборонні загородження на кордоні на півночі України, мінують найбільш загрозливі ділянки на кордоні. Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв ознайомився з ходом робіт. Про це повідомляє Командування Об’єднаних Сил ЗСУ. 

“Ми працюємо над збільшенням мінно-вибухових загороджень на всій протяжності державного кордону в Північній операційній зоні. Нам немає різниці, чи це державний кордон з республікою Білорусь, чи з Російською Федерацією – це наші вороги. Тож кордон мінуємо щільно, скрізь, де є загроза нападу противника, – зазначив Наєв.

Безпосередньо на цій ділянці зараз відбуваються заходи з підвищення щільності мінно-вибухових загороджень.

За словами Наєва, кожне мінно-вибухове загородження, кожне мінне поле обов’язково має прикриватися загальновійськовим підрозділом.

– Разом з військовими адміністраціями ми вживаємо заходів щодо підвищення рівня охорони державного кордону. Місцеві органи влади виділяють кошти та обладнання для посилення моніторингу обстановки на загрозливих ділянках. Це сучасні відеокамери, автоматизовані комплекси спостереження та відповідні технічні пристрої, які підвищують непрохідність державного кордону. Також військові адміністрації активно залучаються до забезпечення спорудження оборонних траншей та окопів. Це все відбувається в межах правового режиму воєнного стану, який створив відповідні необхідні умови, – розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Зазначається, що все інженерне обладнання прикордоння має чіткий регламент та облік. Ведуться формуляри та карти мінних полів. За це відповідають командири відповідних інженерних підрозділів. Вони оформляють та зберігають необхідні документи. У разі потреби, після Перемоги, ця документація може бути застосована для розмінування і лише там, де це буде необхідно.

Нагадаємо, Наєв розповів про нові мобільні вогневі групи ППО на півночі України.

Наєв показав тренування українських військових

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button