Україна

Українські війська залишили Лисичанськ без втрат – ОВА


Українські війська залишили Лисичанськ без втрат - ОВА

Військові відійшли на готові укріплені позиції далі на захід, зайняли їх і звідти продовжуватимуть боротьбу з армією РФ.

Голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що українські війська залишили Лисичанськ для того, щоб не допустити оточення та вийти з міста без втрат. Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

Тим часом, російське міноборони вчора повідомляло, що Лисичанськ узятий у “котел”, тобто оточений з усіх боків.

“Наші військові могли б ще довго утримувати місто, але зараз Росія має величезну перевагу в артилерії та боєприпасах. Вони просто знищили б місто здалеку, тому не було сенсу залишатися. Ми б потрапили в оточення і мали б сидіти там, доки місто обстрілювали. Тому ми вирішили не допускати оточення. Вирішили відійти на готові укріплені позиції далі на захід, зайняти їх і звідти продовжити боротьбу з російською армією. Як наслідок, усі пішли без втрат”, – сказав Сергій Гайдай.

За його словами, поки одні підрозділи українських військ тримали оборону в Лисичанську, інші будували нові укріплення на Донеччині, і тепер війська пішли туди.

“Особисто мені важко і боляче, але це не програна війна. Це всього лише одна битва, яку ми програли. Нам потрібно було зберегти наші війська, щоб, коли прибуде достатня кількість зброї, що поставляється Заходом, ми могли провести нормальні операції і контратакувати”, – розповів Гайдай.

Голова адміністрації Луганської області каже, що наступна мета росіян – захопити Донецьку область.

Нагадаємо, 3 липня у Генштабі повідомили, що після важких боїв ЗСУ залишили Лисичанськ, щоб зберегти життя особового складу.

При цьому у РФ вже заявили, що російські війська повністю зайняли Луганську область.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button