Україна

Українські наукові установи потрапили до списку найкращих у світі

Українські наукові установи потрапили до списку найкращих у світі

Фото: wikipedia.org

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Незважаючи на складнощі, спричинені воєнними діями з боку Російської Федерації, наші педагоги та науковці продовжують працювати, зазначив голова Міносвіти.

Центр світових рейтингів університетів CWUR оприлюднив список найкращих освітніх та наукових установ 2022-2023 років. Від України до цього переліку потрапили п’ять наукових установ та одна вищої освіти, повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Серед них: Національний науковий центр Харківського фізико-технічного інституту – 1120 місце у світовому рейтингу; Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 1472 місце; Інститут ядерних досліджень НАН України – 1709 місце; Інститут кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України – 1740 місце; Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України – 1898 місце; Інститут теоретичної фізики імені М. М. Боголюбова НАН України – 1899 місце у рейтингу.

“Дуже приємно, що п’ять потужних українських наукових установ та один університет потрапили до списку найкращих у світі. Серед них Харківський фізико-технічний інститут, який був під обстрілами російських окупантів у березні та мужньо вистояв, захистивши Україну та весь світ від екологічної катастрофи”, – зазначив Шкарлет.

Нагадаємо, до рейтингу найкращих університетів світу, який складає журнал Times Higher Education, увійшли 10 вишів України.

До світового рейтингу університетів вперше потрапили вісім українських ВНЗ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button