Україна

Українські аграрії отримали перші “рукави” для зерна


Українські аграрії отримали перші рукави для зерна

Першими такі рукави отримали аграрії Чернігівської області, де через російське вторгнення зерносховища було значно зруйновано.

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) розпочали реалізацію програми з надання фермерам рукавів для зберігання зерна. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Першими такі рукави отримали аграрії Чернігівської області, де через російське вторгнення зерносховища було значно зруйновано.

“Ми провели велику роботу з нашими партнерами та донорами, плануємо отримати приблизно 35 тисяч рукавів для зберігання зерна, що покриє потребу приблизно 7 млн ​​тонн зберігання. Крім того, діятимуть і програми від інших донорів, завдяки яким ми закриємо частину зберігання. Важливо, що велика кількість цих рукавів та техніки є українським виробництвом, що у свою чергу підтримує вітчизняну економіку у цей складний час”, – наголосив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Подання заявок та розподіл рукавів здійснюється через Державний аграрний реєстр – цифрову платформу, завдяки якій процес є максимально зручним, прозорим та швидким, зазначають у міністерстві.

Глава офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні П’єр Вотє наголосив, що проект реалізується у тісній співпраці з Мінагрополітики, і ця співпраця розвиватиметься й надалі.

Раніше повідомлялося, що зерновим коридором експортовано 9 млн тонн зерна.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button