Україна

Українська влада намагається приховати вразливість системи кібербезпеки до атак Кремля – ЗМІ

Масштаб та інтенсивність кібератак проти України стурбували НАТО та уряди Заходу, які бояться, що такі операції будуть здійснені проти них

Система кібербезпеки України має багато проблем і вразлива до кремлівських атак, але українська влада хоче приховати ці факти від суспільства.

Про це британському виданню The Times розповів IT-експерт Андрій Баранович (відомий як Шон Таунсенд), якого називають провідним хакером України, – інформує 1NEWS.

“Влада боїться того, наскільки незахищеними є наші інформаційні системи, але хоче приховати це від суспільства”, – цитує Барановича газета.

Масштаб та інтенсивність кібератак проти України стурбували НАТО та уряди Заходу, які бояться, що такі операції будуть здійснені проти них.

Лише на початку липня Державна служба спецзв’язку та захисту інформації повідомляла про кібератаки на сайти президента України та спецслужб. Імовірно, за цим стояла Росія.

Видання також пригадує інші атаки на Україну, за якими могла стояти Росія. Зокрема, напад на виборчу комісію в 2014 році, атаку на українські банки в 2017 році та удар по українській енергетичній мережі через шкідливе програмне забезпечення BlackEnergy, від якого постраждали понад 230 тис. людей.

Щоправда, Москва послідовно заперечує свою причетність до будь-яких кібератак за кордоном.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button