Україна

Українська розробка – український підприємець створив смарт-вулики – 1News


Фото з відкритих джерел

Вони користуються популярністю в Україні, Канаді та Польщі

Українець створив вулики, які оснащені сенсорами, що вимірюють температуру, вологість та вагу. Про це повідомляє видання “Шотам”.

Як зазначається, сенсори ваги надають можливість пасічнику відслідкувати скільки меду зібрали бджоли, а вмонтований GPS-зв’язок передає всі дані на смартфон.

Також пасічники щогодини можуть контролювати стан вуликів за сотні кілометрів. Вони повністю автономні завдяки сонячній батареї.

Відомо, що ідея створення смарт-вуликів належить Ігорю Кудріну. Вулики користуються популярністю в Україні, Канаді та Польщі. Їх можна орендувати або придбати.

1News за темою: Американський студент створив ботів, що відстежують переміщення літаків Ілона Маска

Як повідомлялося раніше, у Хмельницькій області школярка створила пристрій для дезінфекції особистих речей UV Cleaner. Про це заявила вчитель фізики та астрономії Старокостянтинівського ліцею ім. М. Рудяка Ольга Богатир.

Пристрій має силіконову поверхню. Він може продезінфікувати будь-який пристрій, навіть мобільний телефон. Процес дезінфекції триває 5-10 хв. Пристрій знищує мікроорганізми, які накопичуються на поверхнях речей.


Джерело

Back to top button