Україна

Українська ППО ефективно адаптується до ударів РФ – ISW


Українська ППО ефективно адаптується до ударів РФ - ISW

Вранці 13 січня російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів, військові агресори випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС.

Виведення з ладу українськими силами протиповітряної оборони більше 20 ворожих ракет за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, свідчить про впровадження інноваційних технологій протистояння ракетним ударам РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). 

У звіті інституту нагадали, що під час останньої масштабної атаки, українські військові вивели з ладу понад 20 ракет за допомогою “активних заходів протидії засобами радіоелектронної боротьби”. Експерти ISW зазначають, що це може бути проявом українських можливостей РЕБ.

Крім того, зазначається у звіті, ISW раніше оцінював, що ракетні обстріли Росії по Україні та українська адаптація з протидії новим російським ударним комплексам, є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки між наступальними й оборонними силами та засобами дальньої авіації і протиповітряної оборони.

“Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що застосований 13 січня російський ударний пакет, був схожий на пакет, який російські війська застосували 8 січня і під час попередніх нещодавніх ударів. Це свідчить про те, що українські війська можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударних пакетах і відповідно до них впроваджувати інновації та адаптуватися”, – йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, що вранці 13 січня російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів. Військові агресора випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, протикорабельні ракети Х-22/32 з бомбардувальників Ту-22М3 та аеробалістичні Кинджали з винищувачів МіГ-31К.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button