Україна

Українська “інвестиційна коаліція” налічує 400 міжнародних компаній


Українська інвестиційна коаліція налічує 400 міжнародних компаній

Для відновлення приватних інвестицій Україні необхідно створити дієвий та ефективний інструмент страхування воєнних ризиків, наголосив прем’єр-міністр.

До української “інвестиційної коаліції” долучилися 400 міжнародних компаній. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на пресконференції у Лондоні, повідомляє Укрінформ.

“Разом із нашими міжнародними партнерами ми формуємо “коаліцію відновлення”. Разом з ними ми також формуємо “коаліцію інвестицій” в Україну “Ukraine business compact”. Уже 400 міжнародних компаній долучилися до цієї ініціативи”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр також повідомив, що уряд планує перезапустити ринок страхування, щоб бізнес “впевненіше почувався” в Україні.

“Ми розуміємо, що для відновлення приватних інвестицій нам необхідно створити дієвий та ефективний інструмент страхування воєнних ризиків. Разом з ЄС, Норвегією, Швейцарією та ЄБРР ми підписали угоду про спільну роботу в цьому напрямку”, – додав Шмигаль.

За його словами, Україна має певний поступ на цьому шляху.

“Багатостороннє агентство з гарантій та інвестицій MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency) групи Світового банку почало надавати гарантії страхування воєнних ризиків в Україні. І відповідна угода була підписана з німецьким банківським холдингом ProCredit”, – уточнив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Лондоні на Конференції з відновлення України. Там же Шмигаль зустрівся з керівником уряду Великої Британії Ріші Сунаком.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button