Україна

Українська економіка відновиться швидко – ОП

Українська економіка відновиться швидко - ОП

Фото: kapitalist.tv

У Зеленського прогнозують зростання економіки

Вирішальними стимулами стануть, зокрема, безмитна торгівля з багатьма країнами і передача Києву заморожених російських активів.

 

Економіка України, яка падає через розв’язану Росією війну, швидко відновиться завдяки підтримці країн-союзників. На цьому наголосив радник президента України з економічних питань Олег Устенко в ефірі телемарафону у вівторок, 10 травня.

 

За словами чиновника, вирішальними стимулами стануть безмитна торгівля практично з усім світом і передача Києву заморожених російських активів. Устенко інформував, що понад 300 млрд доларів таких коштів уже належать Україні, триває юридична підготовка щодо їхнього спрямування на відновлення нашої країни.

 

“Є ще 150 млрд доларів російської номенклатури, які також мають бути віддані Україні”, – додав радник.

 

За словами представника Офісу президента, прямі збитки нашої країни від російського вторгнення уже становлять близько 650 млрд доларів, з непрямими – понад 1 трильйон.

 

“Усе це буде оплачено РФ. Якщо їх не вистачить, є механізм, як ми їх стягуватимемо протягом десятиліть”, – запевнив він.

 

Зрештою, Устенко прокоментував ситуацію з дефіцитом палива. За його словами, ціни на пальне в найближчому майбутньому збільшаться, що дозволить владі завезти більше пального і вирішити кризу.

 

Раніше Європейський банк реконструкції та розвитку спрогнозував, що падіння ВВП України у 2022 році може становити 30%, що значно гірше за березневі очікування банку (падіння на 20%).

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button