Україна

Українська армія має бути вище у світових рейтингах – Зеленський

Українська армія має бути вище у світових рейтингах - Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Зараз на території України та в прикордонних районах Росія стягнула всю свою боєздатну армію.

 

Українська армія давно має стояти вище за російську у глобальних рейтингах. Про це у вівторок, 19 квітня, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

 

“Зараз на території нашої держави та у прикордонних районах Росії зосереджена фактично вся боєздатна частина армії окупантів. Вони зігнали проти України майже всіх та майже все, що здатне з нами воювати.

 

У цьому протистоянні, у цій обороні ми перед очима всього світу реально виступаємо проти армії, яка вважалася другою чи третьою за силою.

 

І те, як міцно тримаються наші ЗСУ, як сміливо захищається весь наш народ, демонструє, що все ж таки в глобальних рейтингах українська армія вже давно заслуговує бути вище за російську”, – заявив президент.

 

Він підкреслив, що якби Україна отримала доступ до всієї зброї, якої потребує, яку мають партнери і яку можна порівняти зі зброєю, яка використовується РФ, то вже давно закінчила б війну і звільнила свої території.

 

“Бо перевага українських військових у тактиці та мудрості цілком очевидна”, – додав він.

 

Водночас, говорячи про російську армію, він підкреслив, що її можна назвати найбільш варварською та нелюдською армією у світі, адже її військовослужбовці цілеспрямовано вбивають мирне населення.

 

“Російська армія в цій війні назавжди впише себе у світову історію, як чи не найварварська та нелюдська армія світу. Цілеспрямовано вбивати мирних людей, руйнувати житлові квартали, руйнувати цивільну інфраструктуру, застосовувати для цього всі види озброєнь, зокрема заборонені міжнародними. конвенціями – це вже фірмовий почерк російської армії. І це така підлість, яка на покоління позначить російську державу як джерело абсолютного зла», – повідомив Зеленський.

 

Також президент України наголосив, що кожен військовий злочинець обов’язково відповість за скоєне.

 

“А коли ще запрацює спеціальний трибунал для засудження всіх винних у військових злочинах, російський паспорт означатиме у будь-якій впевненій країні лише одне – однозначне засудження всіх порядних людей, однозначне небажання співпрацювати”, – наголосив президент України.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button