Україна

Україні виділили понад 35 мільйонів доларів для боротьби з ВІЛ, COVID-19 і туберкульозом

Гроші виділили в рамках програми Глобального фонду “Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні"

Міністерство охорони здоров’я отримало $35,8 млн безповоротної фінансової допомоги від Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Про це повідомляє 1NEWS.

Гроші виділили в рамках програми Глобального фонду “Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні”.

У межах гранту Україна зможе закупити засоби індивідуального захисту, організувати заходи для зниження ризиків, пов’язаних із COVID-19, для програм боротьби з ВІЛ та туберкульозом, а також збільшити охоплення заходів зі зміцнення основних компонентів систем охорони здоров’я, таких як національні мережі лабораторій, ланцюги постачання тощо.

“Кошти гранту будуть спрямовані на першочергові потреби в боротьбі з коронавірусною хворобою, боротьбу з ВІЛ-інфекцією та туберкульозом та усуненню бар’єрів до послуг у сфері охорони здоров’я, які завдала ця пандемія”, – сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Джерело: МОЗ

Back to top button