Україна

Україні пропонують проміжне членство у ЄС

Україні пропонують проміжне членство у ЄС

Австрійський канцлер Карл Нехаммер

Канцлер Австрії запропонував створити так званий “підготовчий простір” для України, щоб він досяг стандартів ЄС.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер у неділю, 5 червня, закликав до проміжного етапу між співпрацею та повноправним членством у Європейському Союзі для України та Молдови. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, Нехаммер запропонував створити так званий “підготовчий простір” для України, щоб він досяг стандартів ЄС, аналогічних Європейській економічній зоні та Європейській угоді про вільну торгівлю.

“Нас об’єднує одна мета, ми всі хочемо сильної, незалежної та економічно успішної України. Нині вона бореться за своє політичне та територіальне виживання. Усі наші зусилля насамперед спрямовані на припинення російської агресивної війни. На такому етапі швидке приєднання до ЄС у жодному разі не може бути нагальною проблемою”, – зазначив Нехаммер.

Він наголосив, що у нинішніх дебатах про членство України в ЄС необхідно позбутися емоцій, оскільки швидкий вступ нереалістичний.

“Ми маємо створити європейський підготовчий простір, який дозволить крок за кроком зміцнювати співпрацю з ЄС та краще адаптуватися до європейських стандартів”, – додав Нехаммер.

Нагадаємо, лідери країн Євросоюзу планують розглянути заявку щодо членства України у червні.

Деякі країни Європейського Союзу виступають проти надання Україні статусу кандидата за прискореною процедурою.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button