Україна

Україні не запропонують членство в НАТО в найближчі 10 років, – посадовець Держдепу США

Членство України в НАТО навряд чи буде затверджено в найближче десятиліття. Про це пише Associated Press з посиланням на високопоставлених посадовців Державного департаменту США.

Як зауважує видання, за словами людини, знайомої з переговорами президентів США та Росії, яка говорила на умовах анонімності, малоймовірно, щоб Україні запропонували членство в НАТО у найближчі 10 років.

Видання додає, що американський президент запропонував, щоб США брали участь у переговорах по Донбасу разом з європейцями не лише для врегулювання конфлікту на сході України, а й для вирішення більших стратегічних заперечень Путіна щодо розширення членства в НАТО та нарощування військового потенціалу все ближче до кордонів Росії.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу в Білому домі після розмови Байдена з Путіним підкреслив, що «нещодавно Україні була надана оборонна допомога, і це триватиме».

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив у середу, що в останньому пакеті допомоги Україні вартістю 60 мільйонів доларів США, які надійдуть цього тижня, складаються в основному зі стрілецької зброї та боєприпасів.

Розмова між Байденом і Путіним відбулася, коли напруженість зростала через загрозу вторгнення російських військ в Україну.

У звітах американської розвідки минулого тижня йдеться, що Росія перекинула 70 000 військових до кордонів України, оскільки вона розробляє можливе вторгнення на початку наступного року.

Якщо Росія здійснить вторгнення, адміністрація Байдена дала зрозуміти, що країна зіткнеться з найжорсткішими санкціями США.

Back to top button