Україна

Україна значно наростила експорт алкогольних виробів

У січні-травні 2018 року Україна експортувала 921 тис. дал. горілки, що на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це свідчать дані статистики, передає 1NEWS.

Зокрема, у травні на експорт було поставлено 200,5 тис. дал. української горілки.

Також, протягом перших п’яти місяців цього року Україна поставила на експорт 145 тис. дал. вина, що на 37% більше, ніж у січні-травні 2017 року.

Досить суттєво зріс експорт і шампанського. У січні-травні 2018 року Україна експортувала 86,1 тис. дал. шампанського, що на 78% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Разом з тим, показники виробництва алкоголю в Україні продовжують падати. З початку року скорочення сягнуло 15% по горілці, 34% по шампанському, 5% по коньяку.

Причини занепаду легальних виробників фахівці вбачають у недолугій податковій політиці держави, яка пішла на значне підвищення алкогольних акцизів, надавши таким чином тіньовим гравцям ринку карт-бланш для активного розвитку.

Загострилася ситуація через низьку купівельну спроможність громадян та неефективну боротьбу з “нелегалами” з боку правоохоронних органів.

У підсумку – рівень тіньового алкогольного ринку, за різними оцінками, наразі досягає позначки від 60% до 70%.

Нагадаємо, за 5 місяців 2018 року в Україні виготовлено 42,8 тис. тонн морозива, що на 1,7% більше, ніж за відповідний період минулого року.

 

 

 

 

Back to top button