Україна

Україна змінила правила в’їзду на тимчасово окуповану територію


Україна змінила правила в їзду на тимчасово окуповану територію

Виїзд на тимчасово окуповану територію, а також переміщення вантажів здійснюється в складі колон через визначений блокпост у Кам’янському.

 
З 12 серпня почав діяти новий порядок виїзду на тимчасово окуповану територію через Запорізьку область. Про це у п’ятницю повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.
 
 

 
“З 12 серпня заявки подаватимуться виключно в електронному вигляді за оновленою формою. Внесення змін до заявки щодо дати виїзду, марки і державного номера автомобіля, списку осіб, включених до заявки на виїзд, не дозволяється”, – йдеться у повідомленні.
 
В ОВА наголосили, що черга, сформована за заявками до 11 серпня включно, зберігається.
 
Заявку для виїзду цивільних осіб на тимчасово окуповану територію Луганської області можна подати за цим посиланням.
 
Для отримання консультацій мешканці Луганської області можуть звернутися за телефонами 099-213-88-81, 093-161-57-03.
 
Виїзд на тимчасово окуповану територію, а також переміщення вантажів (товарів) здійснюється в складі колон через визначений блокпост у Кам’янському.
 
Формування колон відбувається на майданчику за адресою: Оріхівське шосе, 36, м. Запоріжжя щодня з 06.00 до 17.00.
 
У цьому пункті пропуску і на блокпостах військовослужбовці, представники правоохоронних і контролюючих органів мають право здійснювати огляд речей, транспортних засобів, багажу і вантажів.
 
Виїзд на тимчасово окуповану територію організовується з урахуванням обмежень, встановлених законодавством, і за наявності документів, що посвідчують особу, відповідних документів на транспортний засіб, документів на товар, що перевозиться (вантаж).
 
Враховуючи стан автомобільної дороги і земельного полотна через річку Янчекрак у колони забороняється брати:
 
  • вантажні автомобілі з дозволеною максимальною масою понад 3,5 т;
  • автобуси, обладнані сидячими місцями в кількості понад 22, що передбачено технічною характеристикою транспортного засобу, крім транспорту для евакуації мешканців тимчасово окупованих територій.
 
В ОДА попередили, що може бути введено тимчасове обмеження чи заборону руху транспортних засобів за маршрутом прямування колони, якщо буде загроза життю чи здоров’ю громадян.
 
Нагадаємо, 2 серпня Кабмін ухвалив рішення про обов’язкову евакуацію населення Донецької області. Жителів Донбасу вивозять до 13 регіонів. А напередодні стало відомо, що обов’язкову евакуацію можуть поширити на інші області.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button