Україна

Україна збільшить чисельність прикордонних військ – Зеленський


Україна збільшить чисельність прикордонних військ - Зеленський

Загальна чисельність Державної прикордонної служби становить 60 000 осіб, зокрема 52000 військовослужбовців.

Президент України Володимир Зеленський анонсував збільшення чисельності прикордонних військ з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів. Про це у вівторок, 2 березня він заявив у вечірньому відеозверненні.

“Протягом дня провів кілька важливих нарад. Глава уряду Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Клименко, інші урядовці. Я погодив подальші кроки для розвитку Державної прикордонної служби України та, відповідно, прикордонних військ”, – сказав він. 

Зеленський повідомив, що він відзначив і подякував підрозділам та воїнам прикордонних військ, котрі проявили себе особливо цими тижнями й місяцями: прикордонникам Сумського загону, які протидіють російським диверсантам та зміцнюють українські позиції на кордоні. Також він відзначив бійців Чернігівського та Харківського прикордонних загонів. 

Окремо президент подякував захисникам-прикордонникам, які воюють на фронті: бійцям прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону, бригади “Помста” та “Сталевий кордон”, а також воїнам спеціального підрозділу ДОЗОР.

Нагадаємо, у прикордонні Сумської області зберігається складна ситуація. Росіяни регулярно проводять обстріли, а їхні диверсійні групи періодично намагаються подолати кордон.

У Вінницькій області на кордоні з Молдовою прикордонники затримали військового, який планував незаконно дістатися Придністровського регіону Молдови.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button