Україна

Україна збільшила експорт зерна


Україна збільшила експорт зерна

Шляхом відновлення роботи зернового коридору обсяги вивезення українського зерна зросли.

Україна порівняно з минулим роком збільшила обсяги експорту зерна і зараз щомісяця в середньому експортується 7 млн тонн. Про це розповів президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко в ефірі Українського радіо.

За його словами, 80-85% експорту припадає на Чорноморський зерновий коридор, який відновив своє функціонування в іншому форматі. Шляхом відновлення роботи зернового коридору обсяги вивезення українського зерна зросли.

“Звичайно, треба додати, що Дунайський логістичний шлях ніколи в такому обсязі не перевозив продукцію. Це на другому місці після Чорноморського зернового коридору. Третє місце – це залізничні та автомобільні перевезення. Тому загальний обсяг експорту в окремі місяці в нас навіть перевищує те, що ми мали в середньому за попередній рік. Йдеться про 7 млн тонн – це приблизно те, що ми щомісяця зараз експортуємо”, – заявив Козаченко.

Він додав, що в цілому, коли почалася велика війна, вартість логістики зросла приблизно у чотири з половиною рази.

Нагадаємо, аграрії всіх областей України збирають ранні зернові культури. Загалом вже намолотили 15,7 млн тонн нового врожаю з 4,403 млн га.

Наявність різних шляхів експорту зерна за кордон корисна під час війни

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 2 =

Back to top button