Україна

Україна запровадила санкції проти понад 500 “злодіїв у законі” та понад 100 “кримінальних авторитетів”

Таке рішення ухвалено на черговому засіданні РНБО

Україна запровадила санкції проти понад 500 “злодіїв у законі” та 111 іноземців – “кримінальних авторитетів”.

Такі підсумки чергового засідання РНБО озвучив Володимир Зеленський, – інформує 1NEWS.

“Після ухвалення закону про ворів в законі, Стратегії боротьби з організованою злочинністю та дев’яти місяців роботи застосовано персональні санкції проти 557 ворів в законі, відомих наразі у світі. Більшість з них зараз знаходиться не в Україні. А кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась вдвічі — з 34 до 17 осіб“, – сказав Зеленський.

Зі слів Глави держави, до всіх цих осіб застосовані: блокування активів, заборона в’їзду на територію України, відмова у наданні або скасуванні візи, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на імміграцію, відмова у продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення.

“Те ж саме стосується й іншої ланки цього світу — лідерів злочинних угруповань, так званих “кримінальних авторитетів”. Ми — гостинна країна, але не для 111 іноземців. Це — кримінальні авторитети, до яких сьогодні застосовано такий самий пакет санкцій. Ми не кажемо вам “до побачення”, ми кажемо “прощавайте”, — додав Президент.

На брифінгу після засідання РНБО секретар Радбезу Олексій Данілов уточнив, що з цього списку “ворів у законі” – 542 це іноземні громадяни та 15 громадян України. Від сьогоднішнього дня вони перебуватимуть під санкціями.

При цьому, за словами Данілова, якщо “вор” матиме якесь бажання повернутися в українське суспільство, він може зробити це після того, як “розкоронується”.

Ініціатор санкцій – МВС – навело в свою чергу статистику стосовно кримінальних елементів.

За попередніми даними, наразі в світі налічується 557 “ворів в законі”, значна кількість з яких мають стійкі кримінальні зв’язки з злочинним середовищем в Україні та використовують їх задля дестабілізації криміногенної обстановки в країні.

На 1 січня 2020 року на території України знаходилось 34 злодія в законі.

За останній час завдяки злагодженій роботі правоохоронців їх кількість скоротилась майже  вдвічі, з яких: двоє перебувають в СІЗО та установах виконання покарань,  один під домашнім арештом, один в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, вказують в МВС.

Згідно з нинішнім рішенням РНБО –  557  “злодіям в законі” та 111  кримінальним авторитетам які є іноземними громадянами буде заборонено в’їзд в Україну та зупинено оформлення  будь яких дозвільних  документів на право перебування в країні.

Кримінальні авторитети та злодії в законі – іноземні громадяни які зараз ще залишились на території України будуть примусово видворені за межі країни в найкоротші обумовлені законом терміни.

Також будуть  заморожені їх активи та заборонена будь-яка економічна діяльність на території нашої країни.

Кримінальні авторитети та злодії в законі які є громадянами України будуть притягатись до відповідальності згідно кримінально-процесуального законодавства, наголошують в МВС.

Джерело: УНН

Back to top button