Україна

Україна запровадила санкції проти Нікарагуа

Верховна Рада схвалила запровадження санкції Україною по відношенню до Нікарагуа. За таке рішення проголосували  322 народних депутати, повідомляє 1News.

Відповідний проект постанови вніс до парламенту Президент України Володимир Зеленський.

Президент просив парламент затвердити рішення Ради національної безпеки й оборони від 1 лютого 2021 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до республіки Нікарагуа».

Введення санкцій проти Нікарагуа обумовлено призначенням так званого «почесного консула» в анексованому Криму.

Як пояснив секретар РНБО Олексій Данілов, 10 лютого 2020 року Нікарагуа відкрило так зване «почесне консульство у Криму», а на посаду «почесного консула» було призначено Олега Бєлавенцева.

В свою чергу в Україні Белавенцева суд засудив до 13 років позбавлення волі за посагання на територіальну цілісність України.

Як зазначається у проекті постанови, перелік санкцій наводиться в указі Президента України, однак текст указу поки не оприлюднено.

Нагадаємо, минулого року посол Нікарагуа в Росії відвідала анексований Крим для вручення так званому «почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в Сімферополі» Олегу Белавенцеву консульського патенту.

Згідно з даними Державного комітету статистики України, за період з січня 2020 по жовтень 2020 року експорт з України до Нікарагуа склав 332,5 тис дол, в той же час імпорт – 8345,1 тис дол.

Back to top button