Україна

Україна запровадила обов`язкову наявність негативного тесту на коронавірус при в`їзді з-за кордону

Кабінет міністрів запровадив обов’язкову наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години, для  іноземців при в’їзді в Україну. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 22 березня.

В той же час згідно з постановою уряду, громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в’їжджають. Від самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

Не підлягають самоізоляції, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою такі особи:

  • громадяни України, які не досягли 12 років;
  • водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;
  • громадяни України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

Особи, які в’їжджають з тимчасово окупованого Криму, чи перетинають лінію розмежування, також підлягають обов’язковій самоізоляції, крім:

  • осіб, які не досягли 12 років;
  • працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;
  • осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • здобувачів освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують осіб, зазначених в абзацах четвертому і п’ятому цього підпункту;

На самоізоляцію не повинні йти громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на підконтрольній уряду території, і мають відповідне запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом чи лінію розмежування, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Дій Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадяни України підлягають обсервації. Самоізоляція припиняється при отриманні негативного ПЛР-тесту.

Back to top button