Україна

Україна запровадить санкції проти 19 російських компаній

Впровадження санкцій проти цих компаній унеможливить їхні економічні відносини з Україною

Уряд внесе на розгляд РНБО перелік з 19 юридичних осіб, до яких повинні застосувати санкції через незаконне будівництво Керченського мосту.

Про це повідомляє 1NEWS.

МТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній та компаній в федеральній власності РФ, федеральних установ РФ), які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту, з урахуванням наявної інформації та підготувало  відповідний пакет документів.

До санкційного списку потрапили, зокрема – ТОВ “Стройгазмонтаж” (виконавець з проектування і будівництва), його дочірня компанія ТОВ “СГМ-Міст” (м. Москва), головний проектувальник проекту АТ “Інститут Гіпробудміст – Санкт-Петербург” (м. Санкт-Петербург), субпідрядники ПАТ “Мостотрест” (м. Москва), ТОВ “Портгідробут” (м. Новороссійськ).

У міністерстві зазначають, що впровадження санкцій проти цих компаній унеможливить їхні економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки.

Відповідне рішення прийняли 29 серпня під час засідання Кабінету Міністрів.

Міністерство інфраструктури оцінює збитки України від будівництва Керченського мосту в 500 мільйонів гривень на рік.

Також будівництво принесе не менше 10 млрд грн збитків екосистемі Чорного і Азовського моря.

15 травня влада Росії достроково відкрила так званий Керченський міст з Росії в анексований Крим.

16 травня відкрили автомобільний рух по цьому мосту. У наступному році планується запустити залізничний транспорт.

Росія анексувала Крим в лютому-березні 2014 року, а потім почала будувати міст з Краснодарського краю РФ, щоб мати сухопутний шлях до півострова.

Джерело: МТОТ

Back to top button