Україна

Україна запросила партнерів на Форум оборонних індустрій


Україна запросила партнерів на Форум оборонних індустрій

Метою заходу є об’єднання українських та іноземних виробників задля довгострокового та системного зміцнення обороноздатності України.


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр оборони Олексій Резніков і міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін запросили партнерів України на Форум оборонних індустрій. Про це 16 серпня повідомила пресслужба МЗС.
 
Зазначається, що мета форуму – об’єднання українських та іноземних виробників задля довгострокового та системного зміцнення обороноздатності України, обміну технологіями, налагодження спільного виробництва, системного обслуговування та ремонту техніки, посилення оборонного потенціалу як України, так і партнерів на основі технологій та зброї натовських зразків.
 
“Міністерство закордонних справ, Міноборони та Міністерство стратегічних галузей промисловості працюють спільно над розбудовою оборонної самодостатності України. Ця мета потребує не лише постачань, а й створення, розробки та виробництва сучасної зброї – саме тут, в Україні. Також ідеться про ремонт, доукомплектування та модернізацію західного озброєння”, – наголосили в МЗС.
 
Перший форум оборонних індустрій стане майданчиком, на якому найбільші світові виробники зброї разом із військово-політичним керівництвом України та країн-партнерів разом напрацьовуватимуть нові альянси та стратегії підтримки міжнародної безпеки, започатковуватимуть спільні проєкти. 

Раніше повідомлялося, що в Україні вже три державні оборонні заводи почали виробництво FPV-дронів. А турецька компанія Baykar почала будувати в Україні завод із виробництва безпілотників Bayraktar. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button