Україна

Україна запропонувала ОАЕ приєднатися до відновлення України


Україна запропонувала ОАЕ приєднатися до відновлення України

План швидкого відновлення України передбачає оперативне відновлення соціальної інфраструктури, яка була знищена російським агресором.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з главою МЗС ОАЕ шейхом Абдаллою бен Заїдом, сторони обговорили можливу участь Об’єднаних Арабських Еміратів у відновленні української інфраструктури. Про це у четвер, 11 серпня, голова українського дипломатичного відомства повідомив у Twitter.
 
“Під час нашої сьогоднішньої розмови ми з міністром закордонних справ ОАЕ шейхом Абдуллою бін Заїдом обговорили глобальну продовольчу безпеку. Вдячний ОАЕ за підтримку України в рамках ООН та надання гуманітарної допомоги. Запропонував еміратській стороні взяти активну участь у плані швидкого відновлення України”, – розповів Кулеба. .
 
Відомо, що на впровадження Плану швидкого відновлення Україні знадобиться близько 17,5 мільярда доларів. План передбачає ремонт об’єктів інфраструктури на деокупованих територіях, пошкоджених внаслідок вторгнення росіян.
 
Раніше Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу провели переговори у Києві, під час яких обговорили початок відновлення зруйнованої окупантами інфраструктури. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button