Україна

Україна закликає зібратися на позачергове засідання ТКГ через обстріли на Донбасі – 1News

Наслідки обстрілу дитячого садка в Станиці Луганській
Facebook / Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

Скликання позачергового засідання та консультацій необхідні для запобігання провокаціям на Донбасі

“Українська делегація звернулася до представника ОБСЄ в ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТКГ”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, скликання позачергового засідання та консультацій необхідні для запобігання провокаціям на Донбасі, оскільки вони можуть стати приводом для ескалації ситуації.

Крім того, Україна запропонувала залучити представників країн “нормандського формату” до контролю за дотриманням режиму припинення вогню.

1News за темою: Кількість порушень на Донбасі за сьогодні зросла до 34, двоє бійців поранено, – ООС

Нагадаємо, незаконні збройні формування здійснили артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганській. Противник пробив стіну в дитячому садку, в результаті чого дві співробітниці установи отримали контузію. 

Обстріл почався сьогодні, 17 лютого, близько 9 ранку і тривав приблизно 40 хвилин. Зараз місцеві чекають повідомлення про початок “тиші”. Потерпілих доставили в лікарню, вони перебувають у шоковому стані. Серед дітей поранених і травмованих немає, оскільки снаряд потрапив до зали, де не проходили заняття.

Згодом стало відомо про обстріл залізничної станції Кіндрашівська-Нова. Внаслідок обстрілу було пошкоджено станцію та локомотивне депо.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу дитячого садка у Станиці Луганській та школи у Врубівці. Члени НЗФ вели прицільний обстріл для заподіяння втрат.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button