Україна

Україна закликала Сербію не дозволяти мовлення Russia Today


Україна закликала Сербію не дозволяти мовлення Russia Today

МЗС України звернулося до Белграда із закликом не давати російському пропагандистському каналу дозвіл на мовлення.

 
Міністерство закордонних справ України закликало Сербію не давати російському пропагандистському каналу Russia Today дозвіл на мовлення. Про це йдеться у повідомленні офіційного представника МЗС Олега Ніколенко у Facebook, опублікованому у понеділок, 14 листопада.
 
Він нагадав, що в ефірі Russia Today “регулярно виправдовується агресія проти України і звучать заклики до геноциду українців”.
 
“RT не має нічого спільного зі свободою слова і журналістикою. Пропаганда і дезінформація, які поширює цей канал, не підуть на користь сербському суспільству. Закликаємо Белград не ухвалювати таке рішення”, – повідомив представник українського відомства.
 
Чиновник також звернув увагу, що надання дозволу на мовлення Russia Today не сприятиме курсу Сербії на набуття членства у ЄС. Євросоюз, зокрема, запровадив санкції проти цього російського пропагандистського ресурсу.
 
“Сербський уряд також має розуміти, що будь-якої миті RT може почати розхитувати ситуацію у самій Сербії”, – резюмував Ніколенко.
 
Нагадаємо, Сербія заявила, що не вводитиме санкції проти Росії через війну проти України. Президент країни Александар Вучич заявив, що приєднається до європейських санкцій, лише якщо над Белградом “нависне дамоклів меч”.
 
Крім того, раніше Німеччина вимагала від Сербії зробити вибір між ЄС та РФ.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button