Україна

Україна закликала Лікарів без кордонів врятувати захисників Азовсталі

Україна закликала Лікарів без кордонів врятувати захисників Азовсталі

Фото: t.me/minre_ua

На Азовсталі заблоковано українських військових

Мінреінтеграції просить міжнародну медичну організацію сформувати евакуаційну місію.

 

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій звернулося до міжнародної медичної організації Лікарі без кордонів (MSF) із проханням організувати евакуаційну місію задля порятунку українських захисників Азовсталі. Про це 6 травня повідомила прес-служба відомства.

 

Зазначається, що віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук направила главі місії Лікарі без кордонів в Україні Мішелю-Олів’є Лашаріте лист, у якому нагадала, що, згідно з хартією, MSF надає допомогу населенню, яке потрапило в біду, в тому числі жертвам збройних конфліктів.

 

Верещук наголосила, що всі на Азовсталі перебувають у жахливих умовах, а відсутність доступу до медичної допомоги, погіршення їхнього фізичного і психологічного стану є очевидним порушенням розділу IX статті 55 Статуту Організації Об’єднаних Націй.

 

“Виходячи з принципів, якими керується MSF, Мінреінтеграції просить сформувати місію для евакуації захисників Маріуполя, які зараз перебувають у металургійному комбінаті Азовсталь. Оцінити їхній фізичний та психічний стан, зібрати свідчення про умови, у яких вони перебувають, і надати медичну допомогу українцям, права людини яких порушено РФ”, – наголосила віце-прем’єр.

 

 

Раніше заступник командира полку Азов капітан Святослав Паламар закликав світову спільноту посприяти евакуації поранених і вивезенню тіл загиблих воїнів з території заводу Азовсталь, який російські війська штурмують уже кілька днів.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button