Україна

Україна забронювала інноваційні ліки від коронавірусу двох виробників

Для України заброньовано ліки від Covid-19 у двох виробників. “Ми працюємо над тим, щоб поставити в Україну інноваційні препарати, які безпосередньо розроблені для лікування Covid-19, тобто прямої дії на коронавірус”, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на пресконференції, передає 1news, посилаючись на Gazeta.ua.

“Кабінет міністрів України прийняв постанову, де в номенклатуру для закупівлі включено два препарати прямої дії. І в нас на завершальній стадії це підписання. Бронь для України є. Як тільки компанії будуть відвантажувати на продаж ці препарати, в Україну вони прийдуть одну з перших”, – сказав Ляшко.

Одним із виробників є компанія Pfizer – її препарат ще не має брендової назви і значиться як PF-07321332/ritonavir.

Інший виробник – компанія MSD. Її препарат “Молнупіравір” уже зареєстрований у Великій Британії.

“І Європейська медична агенція його також вже сьогодні зареєструвала”, – додав Ляшко.

В Україну доставили 20 тис. флаконів Бамланівімабу та 40 тис. флаконів Етесевімабу – інноваційних ліків прямої дії на коронавірус.

Ліки доставили за сприяння посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості про отримання цієї допомоги узгодили під час візиту президента Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка до США.

Back to top button