Україна

Україна заарештувала два російські літаки за 10 млн євро


Україна заарештувала два російські літаки за 10 млн євро

Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України договори оренди літаків було розірвано.

 
В Україні за рішенням суду заарештовано два літаки Ан-148 російської компанії, яка перебуває під санкціями. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у понеділок, 23 січня.
 

 
“Згідно з рішенням РНБО України, до товариства було застосовано персональні спеціальні економічні та інші санкції”, – йдеться у повідомленні.
 
За даними слідства, у 2021 році підсанкційне підприємство, використовуючи кіпрську офшорну компанію для обходу введених санкцій, уклало договір оренди цих літаків з українською компанією, яка використовувала їх у своїй господарській діяльності.
 
“Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України договори оренди були розірвані. Літаки мали бути вивезені з території України і доставлені до РФ. Вартість літаків складає близько 10 млн євро”, – зазначили у наглядовому відомстві.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами допомоги державі-агресору та колабораційній діяльності проводить Головне слідче управління СБУ (ч.1 ст.111-2, ч.4 ст.111-1 КК України).
 
Раніше було накладено арешт на активи компанії з виробництва напівфабрикатів, 70% у статутному капіталі якої належать громадянинові Росії. Йдеться про суму близько 320 млн. гривень.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button