Україна

Україна за кількістю дронів не програє РФ – Сухаревський


Україна за кількістю дронів не програє РФ - Сухаревський

Україна має понад 165 розробок різного виду, які вже тестують та використовують на полі бою.

Командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський заявив, що Україна за кількістю безпілотних літальних апаратів не програє Росії. Про це він сказав в інтерв’ю Армія TV.

“За кількістю безпілотних літальних апаратів ми не програємо Росії, можливо, навіть виграємо. У нас понад 165 розробок різного виду, які тестують та використовують на полі бою”, – сказав він.

Сухаревський додав, що “тільки за два квартали цього року ми уже поставили у війська в 6 разів більше дронів, ніж за весь минулий рік. І це спільна перемога як Генерального штабу, так і Міністерства оборони”.

За його словами, вже розроблено статут Сил безпілотних систем, який нині проходить тестування та вивчення у підрозділах. Це публічний документ, який буде в загальному доступі і буде говорити про доктрини і тактики, додав командувач.

Він також зазначив, що Сили безпілотних систем є новим кроком у військовій цивілізації .

“Такого роду створення, такий хід, який зробила наша держава не тільки у воєнно-політичному плані і структурному, а взагалі в історичному компоненті, можна порівняти не те що зі створенням ССУ чи ДШВ в нашій структурі, а й зі створенням Повітряних сил на початку 20-го століття, тому ще це взагалі інший концепт. Сили безпілотних систем – це новий крок у військовій цивілізації в плані того, що це про прогрес, інновації, новаторство, симетрія на полі бою”, – заявив Сухаревський.

Нагадаємо, в Україні розробили новий морський дрон. Stalker 5.0 може використовуватися як для доставки продовольства і спорядження, так і для розвідки та патрулювання.

ЗМІ показали український аналог Ланцета

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 13 =

Back to top button