Україна

Україна з 29 травня закриває авіапростір для білоруських літаків

У Міністерстві інфраструктури наголосили, що обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є "необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів"

Кабінет Міністрів України затвердив рішення про заборону використання повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в реєстрах Білорусі.

Про це інформує 1NEWS.

“Уряд посилив “повітряні санкції” щодо білоруських авіакомпаній: з 00 год. 00 хв. 29 травня 2021 року запроваджується заборона на: використання повітряного простору України повітряним суднам, зареєстрованим в реєстрах Республіки Білорусь”, – йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури.

У міністерстві наголосили, що обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є “необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів”.

“Наразі команда міністерства інфраструктури спільно з міністерством закордонних справ України напрацьовує оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути. Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів” – сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, з 26 травня була ухвалена заборона прямого авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям та літакам заборонено літати в повітряному просторі Білорусі. Крім того, держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або до Білорусі, в митних пунктах аеропортів.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button