Україна

Україна вже відповідає стандартам НАТО – заступник керівника ОП


Україна вже відповідає стандартам НАТО – заступник керівника ОП

Заступник керівника ОПУ Ігор Жовква, який очолює делегацію України на саміті, сказав, що задоволений результатами саміту, і наголосив на збереженні курсу на вступ в Альянс.

 
Офіційний Київ вважає, що Україна вже відповідає стандартам НАТО та зберігає курс на продовження інтеграції. Про це заявив заступник керівника ОПУ Ігор Жовква, який очолює делегацію України на саміті, повідомляє Європейська правда.
 
Жовква сказав, що задоволений результатами саміту, і наголосив на збереженні курсу на вступ в Альянс.
 
“Ніхто не знімає з порядку денного євроатлантичну інтеграцію України”, – наголосив заступник керівника ОПУ.
 
Ігор Жовква також бачить нові можливості для України на запрошення до членства в НАТО Швеції та Фінляндії в обхід механізму ПДЧ. Крім того, він переконаний, що Україна вже зараз є сумісною зі стандартами Альянсу.
 
“На сьогодні, під час війни важко стверджувати, що Україна не відповідає стандартам НАТО, – це стосується стратегії чи тактики військових дій. Україна веде війну нехай не із другою армією світу, але з не найслабшою. І ми доводимо, що щодня ми є взаємосумісними із стандартами НАТО”, – заявив Жовква.
 
А міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що саміт НАТО показав здатність Альянсу приймати “складні, але важливі рішення”.
 
Нагадаємо, на саміті НАТО по відеозв’язку виступив президент України Володимир Зеленський. Він закликав країни НАТО надати Україні більше зброї, щоб війна з Росією завершилася якнайшвидше.
 
Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс підтримуватиме Україну так довго, як це буде потрібно.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button