Україна

Україна вироблятиме гвинтівки за стандартами НАТО


Україна вироблятиме гвинтівки за стандартами НАТО

Модль CZ BREN 2 використовують військові формування та правоохоронні органи по всьому світу, повідомили в Укроборонпромі.

Укроборонпром складатиме стрілецьку зброю відповідно до стандартів НАТО за ліцензійною угодою з Česká zbrojovka. Про це пресслужба Укроборонпрому повідомила в п’ятницю, 23 лютого.

“Акціонерне товариство Українська оборонна промисловість уклало угоду про наміри з чеською компанією Česká zbrojovka a.s., дочірньою компанією Colt CZ Group SE, підписавши договір про передачу ліцензії. Це дасть змогу складати гвинтівки стандарту НАТО, зокрема модель CZ BREN 2, в Україні та оснастити ЗСУ перевіреною, високоякісною стандартною вогнепальною зброєю, яка посилить їхні оперативні можливості”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що CZ BREN 2 використовують військові формування та правоохоронні органи по всьому світу, наприклад, армія Чеської Республіки, Збройні сили України, Оперативна група французької національної жандармерії (GIGN), португальська армія, польська прикордонна служба, румунська жандармерія тощо.

Нагадаємо, Укроборонпром підписав меморандум з одним із лідерів глобального збройового співтовариства – Dynamit Nobel Defence.

АТ Українська оборонна промисловість (Укроборонпром) за січень-вересень 2023 року збільшило виробництво техніки та озброєння на 62% до показників минулого року.

Укроборонпром співпрацюватиме з європейським виробником ракетних систем

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button